Author:
Andero Kalju

MIKS TULLA ÕPPIMA

Füüsika, keemia ja materjaliteaduse tutvustuspäev “Hüpotees. Katse. Edu.” (13.05.2020).
Räägivad praegused üliõpilased ja vilistlased, pro et post alma mater, natuke särtsu ja pauku saab ka.

Miks tulla õppima füüsikat, keemiat või materjaliteadust Tartu ülikooli?

Saab universaalse hariduse, kus omandatud loodusteaduslik maailmapilt koos täppisteadusliku probleemide lahendamise oskusega võimaldab minna edasi õppima või tööle paljudes erinevates suundades.

Saab kvaliteetse hariduse, mille nõudmised on võrreldavad heade ülikoolidega maailmas, ent erinevalt välismaa suurtest ülikoolidest asuvad juba teise õppeaasta üliõpilased isikliku juhendaja nõustamisel endale huvipakkuvas laboris reaalselt tegutsema.

Arvuti- ja programmeerimise oskuse saab "kauba peale", sest lisaks esimese semestri programmeerimise kursusele on tekstitoimetamine, andmetöötlus ja programmeerimine mitmesuguste tööülesannete kaudu järjest enam lõimitud erinevate füüsika ja matemaatika ainete kavasse.

Igati kaasaegsed õppehooned (Physicum ja Chemicum), värske sisu (praktikumid Euroopa rahadega uuendatud), hulk nooruslikke õppejõude.

Aktiivne üliõpilaselu, tegus Eesti Füüsikaüliõpilaste Selts, Tartu Ülikooli Keemiaüliõpilaste Selts ja Fotoonikaklubi, võimalik kergesti kujundada ka teisi erialasid hõlmav tutvuste võrgustik, millest on kasu aastateks.

Erinevalt paljudes välismaa ülikoolides õppimisest et teki suurt õppemaksu võlga, soodne on kodus käia, aga samas Erasmus+ stipiga on lihtsasti võimalik ka Tartust semestriks välismaale minna.

Vaata ka meie vilistlaste aruteluringi TÜ lahtiste uste päevalt aastal 2024.

Miks tasub õppida füüsikat? Kõige olulisema paneb sõnadesse TÜ füüsika vilistlane Mart Noorma.

Taskuhääling

Sisseastumine

Tudengid koos

A new website presents opportunities for learning Estonian at the university

lõigatud ÖÖraamatukogu 3

Night Library lasts longer than ever this spring

Training Camp 2023: The Art of Giving a Popular Science Talk

12th Training Camp "How to Give a Popular Sciecne Talk" to PhD students in natural sciences will take place on May 19-20 (Fri - Sat).